Same pyszności i na diecie jak najbardziej takie ciacho może gościć w dziennym jadłospisie


Czego potrzebujecie

* na placki
– 300g migdałów zmielonych
– 80g mąki kokosowej
– 8 jajek
– szklanka erytrolu
– 100g masła extra
– 3/4 szklanki mleka migdałowego
– 1 i 1/2 łyżki bezglutenowego proszku do pieczenia
– aromat waniliowy

* na masę
– 300g twaróg chudy
– 50g masło
– erytrol
– ewentualnie aromat owocowy

Wykonanie
Żółtka ucieramy z erytrolem, dodajemy roztopione masło i mleko migdałowe. Następnie suche składniki: mąkę kokosowe, zmielone migdały i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy aromat i ubite na sztywną pianę białka.
Masę dzielimy na 2 lub 3 części (zależy od średnicy tortownicy) i pieczemy w 180 st ok 25-30 min.

Twaróg mieszamy z roztopionym masłem i dodajemy słodziku i aromatu po czym stawiamy do lodówki.

Z całości wchodzi ok 12 kawałków, a wartość energetyczna takiego kawałka to
Energia: 375 kcal
Białko: 17,5 g
Tłuszcz: 29 g
Węglowodany: 14,5 w tym 5,7 g błonnika