PYSZNA, PACHNĄCE BUŁKI BEZ WĘGLOWODANÓW !

 

 

Tego jeszcze nie było żeby móc jeść bułki bez wyrzutów sumienia !

Puszyste, sycące, zdrowe, bezglutenowe – MOŻLIWE prawdziwe dietetyczne jedzenie

SKŁAD
40g łuski babki jajowatej
180g – serka lekkieg np. Twój smak
3 jajka
łyżka oleju kokosowego
łyżeczka proszku do pieczenia
sól

WYKONANIE
Łuskę, żółtka, serek i olej mieszamy energicznie. Na koniec dodajemy ubite białka i łączymy z masą.
Formujemy kuleczki i układamy na lekko natłuszczonym papierze do pieczenia.
Pieczemy przez 40 min w 170 st.
Dodatki jak nasionka słonecznika, siemię lniane, zioła i przyprawy wedle uznania
Z powyższych składników wychodzi ok 4 bułki wielkości małej kajzerki.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

NASZA BUŁKA
kcal: 155 kcal
białko: 13,5g
węglowodany: 10,5g (w tym 7,8 g błonnika) co daje 2,7g węglowodanów przyswajalnych
tłuszcz: 10g

Kajzerka ok 60g
kcal: 180
białko: 5g
węglowodany: 35,2g  (w tym 1,1g błonnika)
tłuszcz: 2,2g

I KTO POWIEDZIAŁ ŻE BURERA MOŻNA JEŚĆ TYLKO NA CHEAT MEAL ?

A o wartościach prozdrowotnych łuski babki jajowatej możecie poczytać na naszym  facebooku