“Soczysta bezglutenowa babka czekoladowa”
Składniki:
-0,5 kg batatów
-80 gram mąki ryżowej
-80-90 gram wpc smak czekolada
-30 gram kakao
-2 jajka
-130 gram mleczko kokosowe
– ewentualnie banan dla smaku
Wykonanie:
Bataty gotujemy w skórce do miękkości , po ostudzeniu obieramy z skóry i blendujemy na gładką masę. Pozostałe składniki dodajemy do batatów a następnie dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wylewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy około 25-40 minut w 180 stopniach .
BTW :
Białko: 105 gram
Tłuszcz: 42 gram
Węglowodany: 175 gram
Kalorie: 1500 kalorii na całość
Porcja 1 kawałek ( wyszło około 10 porcji)
Białko: 10 gram
Tłuszcz: 4 gram
Węglowodany: 17,5 gram
Kalorie:150 gram